Veliki obrt vlasti na lokalnim izborima u BiH, šokirao je prvenstveno vladajuće stranke, gdje su na obje strane izgubljene možda i ključne općine na koje su računali. Ovakav potez im je teško pao i već su krenule prijetnje i blokade u radu.

“Bakir i ja smo sjeli i odgovorili sve fino. Ti ljudi ako nisu uz nas, onda ćemo im itekako dati do znanja da su pogriješili debelo. Mi smo vodeće elite u ovoj državi i neka ih je sram i stid što su nam okrenuli leđa. Ko su oni da se suprotstavljaju nama i biraju nekoga drugog, oni se fol igraju neke demokratije? Mi smo vladari ove zemlje i neka im to bude jasno. Sada ćemo fino pokazati da se ne šalimo i da će se dugo kajati nakon ovoga”, rekao je Milorad Dodik.

SDA i SNSD će već sutra, početi sa skidanjem asfalta u svim općinama u kojima su izgubili, a gdje su računali na glasove.

“Velika smo sredstva uložili kako bi pokupovali glasove za kampanju i to nam se nije vratilo. Budite sigurni da od sutra će pola Sarajeva biti razrovano, jer ćemo poskidati sav asfalt koji smo izgradili u proteklih godinu dana. Neka im “četvorka” i Draško sada postavlja novi, mi ćemo ovaj prebaciti tamo gdje smo pobijedili. I SNSD će učiniti isto, napravili smo koaliciju skidanja asfalta”, rekao je Bakir Izetbegović.

Dvije najveće stranke razmišljaju čak i o rušenju trgova i parkova koje su napravile tokom svog mandata, kako bi poslali jasnu poruku građanima da se ne zezaju na narednim izborima.