Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik suočava se sa prvom ozbiljnijom optužnicom u svojoj karijeri. Njegove pristalice mu već danima daju podršku izlaskom na entitetsku liniju međutim, skupovi podrške pristalice Milorada Dodika u Federaciji su strogo zabranjeni. SDA i HDZ koji su već godinama u bliskim odnosima sa gospodinom Dodikom odlučili su napraviti protest podrške i pokazati svoju privrženost.

“Mi već godinama radimo sa gospodinom Dodikom i u neku ruku nam dođe kao brat. Sve ovo što on govori protiv BiH i uništava sve u ovoj zemlji ćemo staviti po strani i gledati samo njegovu ljudsku stranu. Izdao nas je nakon izbora to je istina, ali ja njega i dalje volim i zbog toga sam odlučio pozvati sve članove i simpatizere SDA da napravimo jedan protest podrške za gospodina Dodika u Sarajevu. Mislimo da je nepravedno optužen i nadam se da ćemo to na kraju i dokazati”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Odmah nakon gospodina Izetbegovića i Dragan Čović je pozvao svoje pristalice da izađu na ulicu i na taj način iskažu svoju podršku gospodinu Dodiku.

“Dodik kao Dodik je stvarno super lik i mi ga sada moramo podržati. Tolike godine blisko surađujemo da nema smisla da mu sada okrenemo leđa. Pozvao sam sve članove HDZ-a kojih nije malo da izađemo na ulicu i pokažemo šta mislimo o svemu ovome. Naći ćemo se sa Bakirovim momcima u Sarajevu i direktno otići ispred Suda BiH. Gospodin Dodik je nepravedno optužen i svi to znamo sada smo to treba dokazati”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.