Snimka koja je osvanula u bh. javnosti na kojoj se vidi fizički sukob članova vladajuće stranke SDA obišao je našu zemlju, ali i region. Šokantnije od same snimke bila je izjava jednog od aktera da su sukobi skoro svakodnevni. Zbog toga predsjednik ove stranke, Bakir Izetbegović, odlučio je dodjeljivati nagradu “zlatna rukavica” za one članove koji su imali najviše fizičkih obračuna.

“Moramo nekako vidjeti koje sve kvalitete imamo i to na najbolji način iskoristiti. Vidio sam da imamo žestoke momke koji se vole dobro potući i odlučili smo to nagraditi. Od ove godine član SDA koji bude imao najviše fizičkih obračuna tokom godine dobit će specijalno priznanje “zlatna rukavica”. Ova nagrada će biti jedna od prestižnih kada je domaća politička scene u pitanju”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Nakon ove izjave gospodina Izetbegovića medijima se obratio i glavni favorit za ovu nagradu ove godine, gospodin Zildžić.

“Ja sam znao da će se meni ovi sukobi kad tad isplatiti. Moje tuče su skoro pa svakodnevne jer sam jako nezgodan sugovornik i jako se lako iznerviram. Imam zafrkan karakter i zbog toga ne dam na sebi i svoje. Očekujem ovu nagradu, ali ia tu još zafrkanih igrača koji bi me mogli nadmašiti. Potrudit ću se do kraja godine kako bi sebi osigurao sigurnu pobjedu”, rekao je Salko Zildžić glavni favorit za nagradu “zlatna rukavica” za 2022. godinu.

Dodjela ove nagrade trebala bi se održati na godišnjem kongresu stranke SDA u decembru ove godine.