Afera oko diplome prve dame BiH, Sebije Izetbegović još uvijek je aktuelna kao i prvog dana. Još uvijek niko sa sigurnošću ne može potvrditi njenu vjerodostojnost. Zbog svega toga SDA je odlučila da formira posebnu komisiju koja će napraviti novu diplomu za gospođu Izetbegović.

“Sve ovo je stvarno otišlo predaleko i niko na početku nije mogao ni slutiti na šta će sve ovo izaći. Počelo je tiho sa, a onda se pretvorilo u ogromnu aferu koja ne treba ni stranci ni mojoj porodici. Kako bi se cijela situacija malo smirila u stranci sam napravio posebnu komisiju koja će gospođi Sebiji napraviti potpuno identičnu diplomu kao i onu što imaju studenti koji završe fakultet. Neću reći da ona nema original jer ga je možda negdje izgubila ili jednostavno neće da pokaže medijima, ali ovako će sve biti jednostavnije. Napravimo tu identičnu kopiju, ona je pokaže medijima i mirna Bosna”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodina Izetbegović odmah je obznanio i članove novo formirane komisije koja će raditi na diplomi gospođe Izetbegović.

“Mi u stranci imamo zaista talentirane ljude kada je u pitanju svaki segment života. Imamo tu slikare, crtače, umjetnike i ostalo. Izabrali smo najbolje i formirali ovu komisiju. Predsjednik komisije je moja osoba od povjerenja koju ne bi sada da imenujemo, a šef “pogona” je mali koji je radi i na diplomi uvaženog člana naše stranke Osmana Mehmedagića Osmice. Dakle, radi se o izuzetno talentirani i stručnim ljudima i ja očekujem već u prvoj polovini sljedeće godine da će diploma biti gotova, a sa njom i ova smiješna afera”, dodao je Izetbegović.