SDA stranka je poznata po svojim botovima koji se ne boje ući u sukob sa višestruko jačim protivnikom. Bivši članovi SDA, neistomišljenici su samo neki od profila ljudi koji su se našli na meti SDA botova. Kao doajeni ovog zanata SDA botovi odlučili su organizovati kongres na kojem će vrijeđati bivše članove.

“Jednom SDA uvijek SDA to vam je kao da se član nekog kartela, nema izlaza. Ovi što su nas izdali i izašli iz naše stranke su i zaslužili da ih vrijeđamo na najgore moguće načine kao i da pate. Nema smisla tako zabiti nož u leđa našem predsjedniku koji im je dao sve. Mi smo se kao grupa SDA botovo godinama usavršili i našli najbolji način za vrijeđanje svih koji ne misle kao naš predsjednik. Zbog toga mislim samo itekako legitimni da održimo ovaj kongres i javnosti pokažemo kako se to radi”, rekao je Arnes Poturica, jedan od organizatora kongres i istaknuti SDA bot.

Na kongresu će se pored vrijeđanja bivših članova na najgore moguća načine i upućivanje prijetnji istima, SDA botovi moći zabaviti i na druge načine.

Igrat ćemo igre kao što su uvrijedi ga u komentaru, blokiraj vladu, proglasi ga nelegitimnim i slično. Naravno kongres će biti baziran na uvredama i prijetnjama bivšim članovima, a za najkreativnije među nama pripremili smo iu prigodne nagrade. Očekujemo dobru zabavu i druženje botova sa svih strana svijet”, dodao je gospodin Poturica.

Kongres vrijeđanja bivših članova u organizaciji SDA botova će se održati od 26. do 30 maja u Skenderiji i prostorijama stranke SDA u Sarajevu.