SDA je ipak uspjela sebi osigurati vlast u Mostaru, ali su zbog tog poteza napustili koaliciju sa NES-om i priklonili se SDP-u i HDZ-u. Za ovako mizeran potez izdaje, odrekli su ih se mnogi pa čak i oni najlojalniji bojovnici stranke, botovi.

“Ovo šta je SDA uradila u Mostaru je gore nego šta Trojka radi po pitanju izdaje države. Ja sam kompetentan da to kažem jer sam prvi stao u odbranu Bosne kroz spinovanje i veličanje SDA tokom proteklih godina. Samo ja znam koliko sam puta stavio glavu u torbu zbog njih i to sam radio srcem, naravno i za dobar honorar. Nakon ovoga u Mostaru definitivno napuštam tu ideologiju i povlačim sve svoje botove sa sobom”, istakao je Jasmin Mulahusić.

Odmetnuti botovi ne samo da su okrenuli leđa SDA, već će svim sredstvima u narednom periodu udariti na njih kao što su to radili protiv Trojke.

“Odmazda će biti jaka i shvatit će da im ovo nije bilo pametno što su uradili. Sa mnom su istupili i najbolji momci u ovom poslu, najhrabriji sinovi interneta i zato neka budu sigurni da ih sada čeka jedna velika i mukotrpna borba s nama. Nećemo im ostati dužni zbog ove izdaje i neka budu sigurni da neće mirno spavati. Izdali su principe patriotskog fronta zbog fotelja i dokazali da nisu ništa bolji i da nisu ništa promijenili”, dodao je Mulahusić.

Rukovodstvo SDA na čelu s Bakirom Izetbegovićem radi sve kako bi ovu stranku srozao do krajnjih granica, a najbolji pokazatelj je odlazak botova.