Udarna struktura SDA koju čine internet botovi, odlučili su stupiti u generalni štrajk. Razlog tome je kašnjenje isplate tri plate, za koje kažu da su itekako zaradili.

“Smatramo da smo svoj kompletan dignitet, vrijeme i živce dali ovoj stranci, i da nismo zaslužili da nas ovako tretiraju. Kasne nam već treću platu i zbog toga obustavljamo sve aktivnosti. I najviše me razočarava činjenica da upravo sada, kada najviše napadamo obzirom da je stranka u opoziciji, oni nama ne mogu da omoguće osnovno, a to je pravo na novac koji krvavo zarađujemo. Sada ćemo da šutimo i nećemo praviti fotomontaže Trojke dok nam se ovi uslovi ne ispune”, govori vrhovni komandant SDA botova, Jasmin Mulahusić.

Iz SDA su odlučili da se danas javno obrate po pitanju štrajka, i da sa drugom stranom pokušaju pronaći zajednički jezik i izlaz iz ove situacije.

“Mi njih izrazito cijenimo i shvatamo veličinu njihove uloge u ovoj borbi. Ali moraju biti svjesni da smo izgubili mnoge mehanizme finansiranja i da nemamo sada dovoljno sredstava. Oteli su nam sva ministarstva i državne kompanije, odakle smo godinama izvlačili novac za svoje stranačke interese i sada smo ostali bez toga. Pokušavamo na sve moguće načine pronaći modus kako da riješimo ovo stanje”, rekao je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Stranka demokratske akcije će pokušati prikupiti sredstva putem svojih privatnih kompanija za isplatu zakašnjelih plata, obzirom da su im botovski napadi ključni u ovom periodu prije izbora.