Sarajevo City Centar, poznat po svojim akcijama kao što su Noć shoppinga za žene, odlučio se u novoj godini ponuditi tematsko večer, svaki mjesec drugačije.

“Možda ste primjetili da su zidovi našeg centra ukrašeni posebnim porukicama za koje mi mislimo da promovišu lijepe vrijednosti. Na osnovu tih porukica, od januara 2017e, pravimo svaki mjesec različitu tematsku večer. Ovaj mjesec smo odlučili uzeti porukicu “Ne postoje ružne žene, samo lijene” i od te porukice napraviti temu.” – poručuju iz direkcije.

Večer je zabavno-edukativnog karaktera. Žene će moći da uživaju u dvije aktivnosti. Prva aktivnost je usmjerena na promovisanje vrijedne žene, žene koja nije lijena. Bit će organizirano takmičenje u čišćenju centra, kuhanju i peglanju odjeće iz centra, koju će žene moći kupiti po akcionim cijenama. Druga aktivnost je usmjerena na promovisanje lijepe žene, žene koja nije ružna. Besplatno šminkanje i ugradnja privremenih implatanata su neke od aktivnosti koje su organizatori planirali. Žene će također biti nagrađivane sa kućnim aparatima, kozmetikom, posuđem i šminkom.

U februaru slijedi tematska gastro večer “Ženama trebaju voda, hrana i komplimenti. I par cipela”, a u martu se organizatori nadaju kako će uspjeti nabaviti dovoljno osiguranja kako bi se organizirao turnir “Šoping je jeftiniji od psihijatra”.