Nakon što se dugo čekalo na odgovor Fahrudina Radončića, to tome hoće li SBB u vlast i ne, danas je konačno stigla zvanična potvrdna odluka. Pored toga što SBB navodi da želi biti u službi građana, naveli su i svoje obaveze prema budućoj koaliciji.

“Naš utemeljitelj i predsjednik je u konačnici odlučio da ulazimo u koaliciju sa SDA, te da s tim ulazimo i u vlast. Vrijeme je da svoj ego ostavimo po strani, te da radimo u interesu građana i države. Pored toga, potpisali smo deklaraciju o tome šta su naše obaveze a šta njihove. Glavna stvar koju su tražili od nas je da ih ne blatimo u Dnevnom Avazu, što smo i obećali. Pored toga, u deklaraciji stoji da su obje strane dužne ne pričati protiv svojih koalicionih partnera, u bilo kakvoj vrsti javnog nastupa. Mi ćemo se pridržavati toga, a iskreno se nadamo da će i iz SDA biti dosljedni potpisa”, rekla je za naš portal Adisa Arapović ispred SBB-a.

Koalicija pod nazivom “Po ko zna koji put”, ima u interesu zaštitu Bošnjaka i Bosne, te smatraju da je ovo ključni momenat.

“Iako smo više puta rekli u proteklih petnaestak godina, da je neka od tih godina bila ključna, ova zaista jeste. Građani moraju da nam vjeruju a mi ćemo pokušati zajedno riješiti problem. Jačanje antibosanskog bloka ugrožava opstanak zemlje, i mi moramo reagovati zajedno”, dodala je Arapović.

Iako su do isteka mandata ostale još tri godine, sporazum je potpisan na godinu dana, obzirom da je poznato kako lako pucaju koalicije na političkoj sceni BiH.