Izrazito napornim radom redakcije portala Šatro.info otkriven je podatak koji je šokirao cijeli svijeti. Naime, ekskluzivno smo, od izvora bliskih vanzemaljskim bićima, saznali da gledanost Zadruge zapravo povećavaju oni, a ne Balkanci koji žive na prostoru ovog poluotoka. U razgovoru s predstavnikom vanzemaljaca saznali smo i pojedinosti ovog međugalaktičkog fenomena.

“Mi smo sasvim slučajno uhvatili frekvenciju Pink RS i neko od naših podanika je uhvatio Zadrugu i to u onom nekom periodu kad su Kija, Sloba i Luna tek počeli da haraju. Eh, mi smo upratili da se neka dramica odvija i morali smo da ispratimo do kraja šta će se desiti i da li će se oni razvesti ili će se pomiriti. Nakon što smo prvu sezonu bez daha odgledali, znali smo da će svaka naredna biti dobra i definitivno smo odlučili pratiti svaki trenutak Zadruge dok god se ona bude snimala i prikazivala. Žao nam je zaista što su ovi zemaljski ljudi počeli da optužuju Balkance da samo gledaju Zadrugu i ništa drugo ne rade. Nije istina da je samo oni gledaju, mi smo ti koji povećavaju gledanost serijala i ne stidimo se toga. Doduše ne znam zbog čega bi se i Zemljani stidjeli, baš je to onako jedna okej situacija. Svakako se ove stvari dešavaju ljudima i neljudima po kućama, ovi su to samo javno iznijeli. No, nebitno, poenta je da mi želimo naše zasluge za povećanje gledanosti ove vrste programa” – izjavio je za naš portal predstavnik izvanzemaljske vrste koji je želio ostati anoniman, ali je ipak dodao da je u timu Kija.

Vanzemaljske sile su nam na kraju razgovora poručile da će, ukoliko se situacija sa zataškavanjem njihove umiješanosti u povećanje gledanosti Zadruge ne popravi, biti primorani da koloniziraju Zemlju i natjeraju ljude da zaista gledaju Zadrugu koja se nama, inače, kao vrsti gadi.