Nakon što ste već, iz nama i svijetu nepoznatih razloga, pristali da provedete pet sati svog dragocjenog života u razgledanju beskrajno velikih šoping centara i tržnica sa vašom damom, smatrali smo da su vam potrebni savjeti kako da te sate provedete u što manje neugodnom grču. Prije svega, naglašavamo da, ukoliko ikako možete, izbjegnete takav poduhvat, ali ukoliko to nije moguće, evo sedam stvari koje možete uraditi kako bi vam šoping sa djevojkom ili ljubavnicom bio što bezbolnije iskustvo.

1. Ne izgleda debelo ni u čemu! – Ako želite da preživite, nakon što vas draga pita da li izgleda debelo u haljini u kojoj fakat izgleda debelo ni u kom slučaju joj to nemojte priznati. Osim ako ne želite da izgubite oko i jaje. Začudite se pitanju, recite “NIPOŠTO” uz glasan uzdah. Ako treba skočite u nevjerici.

2. Ne puštajte je da sama razgleda! – Realno šoping svakako predugo traje, ako nju pustite da sama bira gdje će i šta će gledati dočekat ćete Novu godinu u šoping centru.

3. Ponudite da idete na romantičnu večeru u neki skupi restoran – Iako ćete se i tamo istrošiti i dalje je bolje nego da šest sati čekate da proba istu majicu u tri radnje.

4. Odglumite srčani – Brzo i efektivno bacite se na pod i pravite se da vam nije dobro, osim ako nije baš kučka ortodoksna ima da vam pomogne. Osim naravno ako u tom trenutku gleda u cipele.

5. Tražite od prijatelja da vas zove na telefon i pravi se kao da nije ok. Ako ima imalo duše pustit će vas da pomognete prijatelju koji se zaglavio u rerni.

6. Nađite joj super gej prijatelja za šoping – tako će vas prestati maltretirati.

7. Pregrizite jezik i istrpite, nije vam niko kriv što ste se doveli u takvu situaciju.