Svjedoci smo nemilih raskida početkom februara, a prije dana Svetog Valentina poznatijeg pod nazivom “Kupi sve crveno ženama i kupi odmah”. Ukoliko vas djevojka u ovom periodu ostavi (ili bilo kad u životu) i vi poželite da joj plačete pod prozorom ili da joj suzama lijepite tapete mi smo tu da vam objasnimo zašto to nije dobra ideja i da vas poštedimo poniženja. Ako već nemate prijatelje koji će vas zaustaviti, Šatro će vrlo rado taj sevap na vama zaraditi.

Ukoliko raskinete molimo vas nemojte raditi ove stvari pa makar vam bivši bio Jason Mamoa ili Beyonce.

1. Zvati kao manijak 323 puta osobu koja vam je rekla da ne zovete i koja ne odgovara na vaše pozive, ispadate očajni očajnik pun očaja.

2. Slati 363 patetične poruke level napisala ih Marina Tucaković ovoj istoj osobi. Nemojte joj pjevati Anđeo čuvar – Giletova verzija sa trubačima ispod prozora.

3. Prijetiti da ćete se ubit ili ubiti nju/njega. Ono niti si ti Romeo niti je ona Julija i obratno. Plus je manipulativno i bezveze. Plus pronađite neki novi fazon ako već želite biti patetični.

4. Dolaziti mu/joj ispred kuće bez njenog pristanka pa da do granapa ne smije izaći – Završit ćete sa krivičnom prijavom ili će njen brat/jaran ubiti hljeb u vama. Imajte na umu da je njena priča jaranima/braći mnogo gora od realne.

5. Dolaziti do njenog radnog mjesta – Osoba tu hljeb zarađuje i vi joj ni u kom slučaju niste potrebni.

6. Proganjati nju/njega – Čudno je i ispadate ludi.

7. Proganjati njene/njegove prijatelje – Ono niko ne želi da vas tako lude hendla, a pogotovo ne njeni ili njegovi prijatelji koji vas svakako ne podnose.

8. Pratiti osobu – Jednostavno nemojte, nemojte ići za njom/njim ili plakati za njom ili iskakati iz grma. Ili ga čekati gole u autu. Njegovom.

9. Plakati joj pod prozorom.

10. Sve varijacije radnji na ovu temu.

Nije slatko, uznemiravanje je.