Investicija u Općini Trnovo koja je u visini cjelogodišnjeg budžeta cijele Bosne i Hercegovine sa svim javnim troškovima, Buroj Ozone je konačno objavila koliko košta jedna kuća.

Naime, kako smo prebrojali na prikazanoj maketi, planirana je izgradnja 24 kuće koje će biti u krugu oko nekakve bare i neke idejne šume.

“Pazite, ako malo bolje skontate i nije to toliko nerealno. Bosna i Hercegovina je vrijedna zemlja. Tu kvadrat može izaći i na milion maraka. Mi smo uzeli najbolju livadu na planini koju niko nije koristio, ali opet najbolju. Tu dok dovedemo mašine, dok arhitekte, građevinare, materijal, lako to izađe na 187 miliona. Realno, izašlo je to na 187 i po miliona, ali eto mi smo zaokružili na manju cifru da malo ublažimo, da ne bude da se hvalimo s novcem u zemlji u kojoj je toliko siromašnih”, rekao je direktor Ismail Ahmed.

Za mišljenje o ovako visokim cijenama izgradnje smo pitali i doživotnog načelnika Općine Trnovo, Ibru Berila, koji se ni malo nije iznenadio cijenama.

“Šta je to sad vama nešto čudno? A nije čudno kad je tolika cijena na onom Beverly Hillsu u Amerikama? Ja uopće ne mislim da su oni nešto više vrijedni od nas niti da bi tamo kuće trebale biti skuplje. Kod nas je još ljepše nego tamo. Čist zrak, niže cijene namirnica, u kafani možete jesti za 10 eura k’o kraljevi. Eh sad, to što je nekretnina malo skupa, šta fali. Eto nek na tih 187 miliona po kući, stave cijenu 188 i dobro su prošli. Na svakoj kući po milion i sve kako treba. Na kraju krajeva, ne mora se zvati Buroj Ozone. Daćemo mu ime Trnovo Hills”, kazao je Berilo.