U opsežnom istraživanju nedavno obavljenom u sarajevskim gradskim naseljima Stup, Širokača, Švrakino Selo i Sokolović Kolonija, članovi Udruženja “Peremo NVO pare” došli su do liste muških zanimanja koja su najprivlačnija pripadnicama ljepšeg spola.

Šatro info Vam donosi kratki pregled ovih zanimanja i objašnjenja koje se dame dale za svako od njih.

1. Biznismen – Ubjedljivo najprivlačnije zanimanje pripadnicama ljepšeg spola za njihovog dragog je zanimanje “biznismena”. Na pitanje o vrsti biznisa kojom žele da se njihov dragi bavi, dame su odgovorile da taj biznis ne mora nužno biti registrovan kao legalna profesija ali ono što je najbitnije svakako je da se od biznisa može dobro da živi, da su nokti novi i nadograđeni, a ekstenzije što dugotrajnije. Od dodatnih predmeta koje mora posjedovati navode se dobri automobili, stan, vikendica, apartman na Vlašiću, AJFON, nargila za kuću i dva dodatna mobitela nepoznatih brojeva.

2. Muzička nada / Zvijezda – Zanimanje koje privlači dame jeste zanimanje kvalitetnog muzičara. Dragi rokeri, nemojte se uzbuđivati, ne mislimo na vas, vaše vrijeme je prošle nakad osamdesetih. Predstavnici modernih muzičkih pravaca poput Milana Stankovića, Bube Korelija i Džale Brata su preuzeli prvo mjesto na ljestvici popularnih muzičara. Od dodatnih stvari koje trebaju posjedovati su IDJ Videos spotovi, gole žene u spotovima, AJFON, krdo maloljetnih sljedbenica i izgled lošeg momka.

3. Neshvaćeni pjesnik / umjetnik – Životni poziv NeshvaćenogBiloČega nikad neće izaći iz mode. Dama vjerovatno osjete potrebu da nekome glume mamu pa zbog toga prihvataju da budu dijelom ove Weltschmerz priče. Nakon što šesnaesti put preslušaju njegove preseranse o Bukowskom postoji dobra šansa da se prebace na obožavanje biznismena. Od dodatnih stvari koje trebaju posjedovati tu su smisao za bivanje idiotom, neshvaćenost, pokušaj pisanja jedne knjige, velike naočale, AJFON, cigarete i vječni (izmišljeni) bol u pogeledu/glasu/životu.

4. Nasljednik – Još jedno od neregistrovanih zanimanja koje je izuzetno zanimljivo damama. Rad da bi sam sebi nešto stvorio više nije IN, a nasljedstvo i putovanja u Dubai plaćena babinom karticom su totalno prihvaćena. Od dodatne opreme koju on mora posjedovati navode se samo očeva kartica i AJFON.

5. Zvijezda Instagrama – Zanimanje koje je tek nedavno nastalo, ali prijeti da preuzme vodeću poziciju na ovoj listi. Zvijezdom Instagrama mogu biti i predstavnici nekih drugih zanimanja navedenih na ovoj listi, ali i ne moraju. Bitno je da je osoba dobroizgledajuća, da nosi skupe stvari, koristi sprej za samotamnjenje i one šarene bubreg torbice. Žene padaju u trans i rade mjesecima na sebi kako bi se uspjele naći na jednoj od njihovih fotki. Dodatne stvari koje moraju posjedovati su AJFON i sponzora.