Nakon dolaska ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosnu i Hercegovinu, izašlo je mnogo izvještaja o njegovim izletima okolo glavnog grada BiH.

Mediji su pisali o njegovim šetnjama sa životnim partnerom koji je ustvari njegov muž. Ono što većina javnosti nije znala, jeste da je ambasador SAD-a, osim što je gay, ustvari i ambasador ove države.

“Mi smo izvještavali o tom ambasadoru kao o gay osobi, jer to, jebi ga, navlači klikove. Većina ljudi to klikne da bi ili ostavila ili čitala komentare. Tako da je nama najbitnije da se to vrti, makar jednom sedmično, jer svaki put bude najčitaniji tekst. Tako da nama nije bilo značajno da objasnimo da je ambasador, također i ambasador. Sad kad ste izbacili to istraživanje, malo će možda to otvoriti pogled da taj čovjek ima i tu diplomatsku funkciju”, rekao je Ahmed Posjeta, urednik portala klik.ba.

U momentu kada smo objavili ovo istraživanje, kontaktirao nas je čitatelj, koji je želio ostati antinomian, ali je rekao da sve do sad nije znao da je ambasador ustvari ambasador i pored toga što je gay.

“Navodili su oni to u tekstovima, nije da nisu. Međutim, do kraja teksta samo vidimo kako je on s tim svojim momkom ili čo’jekom, te oni se vole, te sviđa im se Bosna. Na kraju krajeva, većinom niko nije imao pojma da je on i ambasador i da bi trebao ovdje da radi s našim vlastima na unaprjeđenju stvari u BiH, a ne eto da je došao samo da odmara ili da se zajebava i da bude gay. Baš mi se sviđa vaše istraživanje”, rekao je anonimni čitatelj.