Trafika vrijedna 250 hiljada maraka, koja je postavljena u Opštini Stari Grad, tema je bila medija proteklih nekoliko mjeseci. Prvenstveno je namijenjena za turiste, a njeni egzotični sadržaji će zasigurno privući mnoge od njih. Mi smo ekskluzivno saznali cijene artikala koji će biti dostupni kupcima.

“Mi polako uvodimo prodajnu politiku koju imaju određene zemlje u turističkim sezonama, a koje mogu dosta popraviti ekonomiju. To je prije svega različita cijena za turiste, od one za lokalno stanovništvo. Unikatni predmeti koji će se prodavati ovdje će biti po cijenama najrazvijenijih zapadnih zemalja, sakupili smo cjenovnike i odabrali najviše cijene za svaki proizvod”, ističe Rasim Grbo, vlasnik ovog objekta.

Jako rijetki artikli poput lotos maramica, žvaka i cigareta će krasiti ove police, te će turisti moći svojim domovima ponijeti zaista unikatne i autohtone suvenire.

Ono što je možda najtraženije su lotos maramice po cijeni od 3,70 KM, žvake od 4,10 KM, te cigarete po simboličnoj cijeni od 43 KM. Pored toga, tu se mogu pronaći ukrštenice po cijeni od 28,90 KM, upaljači za svega 17,50 KM, te špil karata za zaista skromnih 38,90 KM” dodao je Grbo.

Kupci će također proizvode moći kupovati u nekoliko rata putem šoping kartice.