Maturant iz Sarajeva Damir Šantić bio je prinuđen da proda svoj automobil marke “Golf dvicu“, da bi od novca koji je za njega dobio mogao da plati polaganje vozačke za B kategoriju.

Ovaj mladić kaže da je, vidjevši da će polaganje vozačkog koštati preko 1000.00 KM, shvatio da je jedini način da skupi novac za plaćanje obuke, da proda svog miljenika, svoju Golf dvicu.

Teška srca sam prodao auto, jer sam ga prije desetak dana dobio od dede za 18. rođendan. Srećom, uspio sam za njega da dobijem 900.00 KM, što će mi biti dovoljno da uplatim prvih 15 časova vožnje.

Damir kaže da se nada da će imati dovoljno novca i za plaćanje ostatka iznosa koji mu je ostao da bi mogao pristupiti polaganju testova i vožnje, ali navodi da deda ima u garaži i dvije dobro očuvane zimske gume, koje će također moći da proda ako mu zafali novac.

„Godinama jedva čekam da položim vozački. Deda je to znao pa mi je poklonio svoj stari auto, što mi je mnogo značilo jer sam desetak dana imao svoja kola, koja sam više puta upalio ispred zgrade i uspio da zadivim par djevojaka iz komšiluka. Kako sada stoje stvari, kad položim vozački, ako uspijem da nađem normalno plaćen posao, uz dosta štednje ću već za dvije-tri godine moći da kupim neki polovan automobil, i nadam se da će to opet biti Golf Dvica“, kazao je Damir koji dodaje da je dobra strana ovoga što će tijekom tog perioda uštedjeti dosta novca koje bi potrošio na benzin.