Svakodnevno zbog radova mnogi građani Sarajeva ostaju bez vode. Građani su ljuti jer ovo već prelazi svaku mjeru i najavljuju moguće proteste. Zbog svega toga iz gradskog vodovoda su u znak izvinjenja obećali svakom građaninu poslati po jednu flašicu vode. Flašice će biti od pola litra, ali posebno izdanje sa porukom izvinjenja koje se neće moći kupiti u slobodnoj prodaji.

“I mi znamo da nema više smisla ostavljati pola grada bez vode danima. Ali to stvarno nije do nas. Pa vidite vi ove cijevi to se sve raspada i onda kad bude neispravna voda opet mi krivi. Da se probamo iskupiti građanima napravili smo posebne flašice sa porukama izvinjenja koje ćemo poslati svakom stanovniku uz sljedeći račun. Mislimo da je to dovoljno kako bi smirili moguće proteste koje najavljuju. Flašice su napunjene na posebnoj česmi u ovdje kod nas u vodovodu sa vodom koja još nije ni došla do ovih cijevi koje popravljamo”, rekao je Harun Kapljica, glavni izvršni pomoćnik direktora vodovoda.

Nakon ove objave građani su se malo smirili i odustali za sada od protesta.

“Odličnu su stvar smislili jer su flašice višenamjenske kad popijemo ovu njihovu vodu mi je možemo iskoristiti i opet je napuniti i tako se pripremiti za ovo vrijeme kad nema vode. Svaka čast vodovodu najbolji su. Nadam se samo da će flašice biti od neke kvalitetnije plastike kako bi im životni vijek bio što duži jer mislim da će ovi problemi sa vodom potrajati godinama”, rekao je Slavko Slavina, građanin najugroženijeg dijela Sarajeva.