Na taksi stajalištu Bistrik, danas je došlo do masovne tuče između članova udruženja Sarajevo taksi zbog različitog tumačenja zahtjeva EU po pitanju apliciranja naše zemlje za članstvo. Na sreću došlo je samo do lakših ozljeda, a ekipa našeg portala je igrom slučaja bila na licu mjesta netom nakon odigrane drame.

“Mi tu svaki dan volimo uz kafu sjesti i protabiriti sve aktuelne teme iz zemlje i svijeta. Često tu bude ozbiljnih diskusija i realno imamo konkretne preporuke ukoliko nas neko pita. Ali kada su teme onako malo škakljive, dođe nekada i do fizičkog obračuna u nedostatku argumenata. Ja sam činjenica opalio Kemu sa dva kratka nakon što je pokušao da me ubijedi da je on upravu i nije mi dao da progovorim kako treba”, ističe dotični Ferid, koji je nanio lakše tjelesne povrede Kemi.

Policija već odavno ne reaguje na ovakve okršaje jer ni sami taksisti ne žele da tuže svoje kolege, jer im je to normalan vid komunikacije.

“Nema potrebe da mi nešto policiji prijavljujemo, nismo mlakonje da se ne znamo potući u ravnopravnoj raspravi. On je pokušavao zaista napadno da mi nametne neke stavove oko zahtjeva za EU koji veze nemaju sa mozgom. Pošto sam ja ekspert na štandu za svjetsku politiku to svi znaju i mogu da posvjedoče, njemu pokušavam objasniti da to nije tako ali on u kontru. Ja znam da je on maher za sport i ja mu se ne miješam u tu oblast, ali ne treba isto tako on meni da soli pamet u čemu sam realno sila nebeska za njega”, dodao je Ferid.

Nakon incidenta ova intelektualna debata je naglo prekinuta, pa se nije u konačnici došlo do zaključka oko detalja zahtjeva EU za članstvo naše zemlje, zbog čega su građani uskraćeni za itekako važnu informaciju.