Na uzorku od 98% obrađenih pisama želja za Novu godinu, Udruga Deda Mrazova Kantona Sarajevo konstatovala je danas da preko 78% sarajevskih mališana za Novu godinu očekuje Kolindu sa paketima Rose od pet litara.

“Otvorili smo sezonu pisanja pisama Deda Mrazu, i pravo učešća imala su sva djeca u Kantonu Sarajevo. U svojim pismima i mejlovima, pa i telefonom, djeca su mogla da kažu šta žele za Novu godinu, i ko treba da donese poklon. Stiglo je mnogo pisama, i u većini stoji da bi djeca željela pakete od pet litara vode Aqua Viva Junior, koja inače ima najviše kalcija i pomaže razvoju IQ. Koliko mi shvatamo, djeca najviše vole vodu i Kolindu”, poručili su iz Udruge Deda Mrazova Kantona Sarajevo, uručujući nam na objavu pismo dječaka A.K. (6) sa Malte, koje objavljujemo u cjelosti.

 

“Dragi Deda Mraze,

ja sam Almir i učenik sam šestog razreda osnovne škole “Malta” na Malti. Imam odličan prosjek i primjerno vladanje, pa sam odlučio da ti pišem kako bih te zamolio da mi za Novu godinu obezbijediš paket vode, najbolje Aqua Viva Junior jer nju u školi svi pijemo. I da bude što veća, sa što više vode, pa ako može i pet litara. Moja druga velika želja je da upoznam predsjednicu Kolindu, ali kako imam pravo na jednu želju, onda bi najbolje bilo da nam ona donese tu vodu.

Kad malo bolje razmislim, svejedno mi je koja će voda biti, i boli me briga što je srpska. Ja nisam odgajan da mrzim druge, i pravo da ti kažem češće viđam Srbe nego vodu.

Nadam se da ćeš primiti moje pismo, i ostvariti moju želju.

Tvoj Almir”