Gradsko grijanje u Sarajevu zadnjih sezona je ispod svakog nivoa. Česti kvarovi i prekidanje grijanja Sarajlijama zadaju ogromne glavobolje. Kako bi ove sezona na vrijeme pripremili za zimu sarajevske Toplane su već sada provele sve potrebne testove cijele mreže i poručile građanima da će sigurno imati stabilno grijanje prvih pet dana nove sezone.

“Nama su građani na prvom mjestu i pomalo nam je žao kada im nestane grijanje, a napolju budu debeli minusi. Cijevi su stare i kompletna mreža je dotrajala i stvarno više ne možemo da se borimo protiv toga. Sada smo krenuli u pripremu nove sezone ranije nego inače i mogu vam reći da smo zadovoljni onim što smo uradili. Građani će prvih pet dana sezone imati sigurno stabilno grijanje što je veliki uspjeh u odnosu na prethodne godine. Mislimo da je pet dana dovoljno da se dobro zagrije stan od recimo nekih pedesetak kvadrata”, rekao je Ismet Ventil, šef tima za ispitivanje stabilnosti grijanja u Sarajevu.

Građani Sarajeva oduševljeni su ovom objavom koja im ulijeva nadu da se ove zime neće smrzavati u svojim stanovima.

“Svaka čast stvarno svima iz sarajevskih Toplana. Pet dana stabilnog grijanja je možda i najduži niz u posljednjih nekoliko godine. Vidi se da momci rade naporno svoj posao i da prije svega znaju šta rade. Najbitnije je tih prvih pet dana svakako jer kada se stan jednom zagrije onda više grijanje ne moraju ni puštati. Nadamo se samo da neće biti jake zime i da ćemo mi kao građani preživjeti nekako”, poručio je Emir Fukara iz Sarajeva.