Sarajevska pivara predstavila je danas svoju novu “dvolitru” sa ukusom piva. Novi proizvod nosiće ime “Sarajevsko Cerveza”, sadržaće 1,75L hranjivog napitka od hmelja i ječma, a biće dostupan u maloprodaji za samo 2,80KM. Marketinška kampanja koja će ispratiti pokretanje novog pića počeće još ove sedmice.

Iz Sarajevske pivare izjavili su danas pred okupljenim predstavnicima javnosti i medija “da su čuli zahtjeve potrošača” i odlučili na tržište izbaciti ovaj revolucionarni proizvod.

“Već dugo godina imamo jak položaj kod kokuza potrošača, koji svoj odušak nalaze u velikim pakovanjima piva po pristupačnim cijenama. Kako je došlo do promjena na tržištu, mnogi proizvođači su počeli da učine svoje proizvode zanimljivijima dajući im okuse poput limuna ili grejpfruta, a mi smo odlučili otići korak dalje kako bi zadržali svoje vjerne kupce. Stoga vam predstavljamo ‘Sarajevsko Cerveza’ – pivo sa ukusom piva” objasnili su iz Sarajevske pivare.

Sarajevsko pivo u velikim plastičnim flašama i dalje se često sreće na kućnim žurkama mladih nezaposlenih koji si ne mogu priuštiti ni skuplje dvolitre a kamoli limenke ili prave izlaske. Karakteristični ukus fermentiranog urina ovih “dvoguzih” je na sve lošijem glasu zadnjih godina. Stručnjaci ovaj potez Sarajevske pivare smatraju očekivanim pokušajem revitalizacije brenda Sarajevskog piva

Veliki prodajni lanci poput Binga i Robota, ali i trgovački samrtnik Konzum već su uvrstili novi alkoholni napitak u svoj asortiman.