Udruženje vozača “Sarajevo Taksi”, skratilo je muke kako svojih vozača, tako i samih korisnika. Samir Retrovizor, predsjednik vozača iz Starog Grada, kaže da odavno bolja odluka nije donesena.

“Da vam ja nešto kažem, ja vozam tahira evo već 30 godina, svakakvih je tu situacija bilo, ali pričanje s mušterijama je katastrofa vazda. Lave ba, valja meni samo pedeset puta dnevno reći dobar dan i doviđenja, a kamoli šta više. Ne gumo ba lave, glava mi puca, još da pričam s njima”, rekao je Retrovizor.

Teme poput vremena, gužve, politike i fudbala, najčešća su pitanja na koje taksisti odgovaraju i troše svoju energiju.

“Iscrpi to ba čovjeka, ne može pod kožu više. Fol pitaju me ko da će kiša. Nisam ja lave meteorolog pa da znam hoće li pasti. Ili kad me počnu prati oko fudbala, još pogotovo kada igra repka, ja se ospem. Vjeruj, evo sad se naježim kad pričam, ja sam znao iks vožnji odbiti kada mi uđe neko koga prepoznam a da je smarač. Ne mogu ba više. Jest da gubim pare ali zdravlje je najpreče”, dodao je Retrovizor.

Cijene razgovora će se kretati od 10 do 50 KM, u ovisnosti od toga koliko mušterija želi duboko da ulazi u tematiku razgovora. Dobar dan i doviđenja su uračunati u cijenu.