Korisnici taksi usluga glavnog grada Bosne i Hercegovine će od narednog ponedjeljka morati da plate dodatnih 1.20KM za prolazak pored štandova Sarajevo taxija, najavljuju za Šatro.info predstavnici ove kompanije.

“Mi smo ovu odluku donijeli nakon mnogo dana i sati razmišljanja, raspravljanja i prozivki u štabu. Shvatili smo da ne postoji mogućnost da ovako jeftino nastavimo da stojimo na štandovima. Da građani imaju obraza oni bi prvi sami ponudili da plate to što prolaze pored naših štandova bez da se voze sa nama. Široka je cesta, još širi trotoari, hladno mogu da hodaju i drugom stranom, a ne da nam podižu nadu u životima da će ući u vozilo i onda ništa. Mi smo bili zaista primorani na ovakav potez, jer čak i nakon svih onih poskupljenja prevoza jednostavno znamo da može bolje i više i jače uvijek i zauvijek. Jer mi nikad do sada nismo iznevjerili naše mušterije pa nećemo ni ovog novembra” – izjavio je predsjednik Udruženja Sarajevo taxija Enver Suljagić.

Prema riječima drugih taksi prevoznika u Sarajevu oni nisu planirali da uvode cijene za prolazak pored svojih stajališta, jer nemaju svoja stajališta, ali kada bi ih imali, sigurno bi uspostavili sistem naplate.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za naš portal je rečeno da Ministarstvo samo ovjerava cjenovnik i da nema nikakve ingerencije po pitanju povećanja i uspostavljanja cijena, te da je poskupljenje cijena usluga Sarajevo taxija urađeno u skladu sa zakonom i da ako oni kažu da se mora platiti više onda se mora platiti više.