Iz želje da svakim danom naš grad postane prepoznatljiva destinacija zapadnog razvijenog svijeta, menadžment grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom je odlučio da pokrene projekat izgradnje prvog porodilišta za influensere.

“Svakodnevno čitamo vijesti na našim dragim bosanskohercegovačkim portalima kako su pojedine inflenserice dobile djecu. Pala mi je onda ideja na pamet zašto naše drago Sarajevo ne bi dobilo prvo porodilište ove vrste i time postalo unikatno po još jednoj stvari. Trenutno radimo na analiziranju budžeta i odabiru lokacije, a nadam se da ćemo do kraja godine započeti sa izgradnjom i da bude spremno u što skorijem roku”, ističe gradonačelnica Benjamina Karić, rođ. Londrc.

Ova nova zdravstvena ustanova bi zasigurno bila vodeća u regiji za sve influenserice, i time bi i Sarajevo konačno dobilo prestiž broja jedan u određenim sferama zdravstva.

“Kada su regionalne metropole poznate po raznim klinikama što mi ne bi bili po porodilištu. Svakako je moj moto da širimo ljubav, a ne rat. Dakle tu će trudnice koje su popularne moći doći na porod, sve ćemo staviti pod kamere kako bi one mogle dobiti snimke i profi fotografije da imaju za svoje društvene mreže, a ukoliko žele mogu raditi i live porođaja. Vjerujemo da postoji puno osoba koje takve stvari zanimaju i mi ćemo to napraviti”, dodala je gradonačelnica.

Cijene bi naravno pratile i klijentelu za sve usluge, pa se pretpostavlja da bi ovo moglo postati i najskuplje porodilište u ovom dijelu Evrope.