U glavnom gradu Bosne i Hercegovine se po prvi put organizuje “Sarajevo Mafia Forum”, na kojem će se predstaviti svi biznisi koji su selektovani kao najbolja rješenja za pranje novca. Organizatori su na osnovu dosadašnjeg rada mafijaša predstavili najbolja rješenja.

“Mene je babuka zadužio ispred organizacije da govorim kao PR za forum i to mi je izuzetna čast. Dakle mi smo na ovogodišnjem forumu odredili najbolje biznise iz našeg iskustva ali i iz iskustva kolega iz ostalih klanova, kako je najbolje oprati novac i legalizovati ga u konačnici. Tu su zaista neke super ideje koje će poslužiti kao inspiracija za sve mlade mafijaše i nadolazeće klanove”, ističe portparol, Mirza Hatić.

Među najboljim idejama su se izdvojile nekretnine, ali i neki manje upadljivi poslovi koji u posljednje vrijeme odlično prikrivaju porijeklo novca.

“Pa naravno da je građevinski kriminal tu i dalje broj jedan, jer tako najbolje možemo oprati velike svote novca, ali su tu svakako i ugostiteljski objekti, prvenstveno nargila barovi ali i skupi restorani, ali i parking prostori koji postaju sve popularniji. Pored toga za sitnije svote smo izabrali fast food štandove, hostele ali i rent-a car kao i zaštitarske agencije, koje već decenijama koristimo kao stari alat”, dodao je Hatić.

Za prvi Sarajevo Mafia Forum je vladalo ogromno interesovanje, i svoje kreacije su predstavili najeminentniji klanovi iz cijele regije.