Članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović kao i mnoštvo drugih političara mahom iz Republike Srpske zbog sankcija SAD-a morala je zatvoriti svoj račun u banci. Nakon zatvaranja računa gospođi Cvijanović neće biti moguće isplaćivanje plate. Kako se ne bi morala odreći života na visokoj nozi u pomoć su joj odlučili skočiti najodaniji članovi SNSD-a.

“Nakon Milorada Dodika, Željka Cvijanović je nama ovdje Bog i batina. Mislim da je trebamo pripaziti jer na kraju krajeva nekako je i volimo jer se dosta bori za nas i naš narod. Ja samy bila jako tužna kada sam čula da će gospođa Cvijanović ostati bez svoje plate. Znate onu staru narodnu da je bolje džaba ležati nego džaba raditi. Odmah sam odlučila pokrenuti akciju dobrovoljnog prikupljanja novca za platu gospođe Cvijanović. Nadam se da će građani podržati ovu akciju, a mi političari smo već dali svoj doprinos”, rekla je Sanja Vulić, članica SNSD-a.

Sanja Vulić ponudila je i svoju ličnu pomoć gospođi Cvijanović ukoliko joj ona bude potrebna.

“Znam ja da njoj sada neće biti lako jer teško je kada jedan mjesec imate primanja preko deset hiljada maraka, a drugi ništa. Čovjek tada malo padne u depresiju i onda pomišlja na razne gluposti. Mi ćemo izdvajati novca koliko možemo i nadamo se da će to biti dovoljno. Međutim, ako gospođi Cvijanović bude trebala moja pomoć u bilo kojem smislu ja joj se stavljam na raspolaganje. Mogu je saslušati, a mogu joj dati još para jer hvala Bogu imam”, dodala je Sanja Vulić.