Samra Ćosović Hajdarević, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo se oglasila o temi nedavnih događaja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Naime, Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, je opozicionim narodnim poslanicima rekao da im prisluškuje telefone, te da će i oni to moći u onom momentu kad budu predsjednici.

Tim povodom oglasila se i zastupnica Ćosović Hajdarević, koja je rekla da treba da se kazne opozicioni lideri, jer bespotrebno nerviraju gospodina Dodika koji obnaša vlast na svim nivoima države.

Ja prije svega ne znam za šta ta opozicija uopće služi. Po mom mišljenju, ničemu. Oni samo prave trvor i razdor, te unose nemir u našu državu koja odlično funkcioniše. Ja bih to ukinula skroz, ali eto kažu da se ne može, jer kao ta demokratska država i to. Međutim, ako već ne možemo da ih ukinemo, smatram da bi bilo fer da ih se kazni novčano i možda nekim zatvorom makar petnaestak do mjesec dana. Eto kol’ko se može. Apelujem na Republičko tužilaštvo Republike Srpske da odmah otvori ovaj slučaj i da se gospodinu Dodiku pomogne da sarađuje sa svojim partnerima, tj. s nama iz SDA i da nastavimo da radimo na dobrobiti nas i naših ljudi. Meni se džigare moje kidaju kad vidim da ga onako ishavješćuju bez ikakve potrebe, pa da se on, inače odmjeren i pristojan gospodin, onako razgoropadi i izleti s onakvim tajnama javno. Mada, ja ga razumijem stvarno i evo ako mu šta znači, pozivam ga da dođe na iftar kod nas da se malo smiri. Dozvolio mi je suprug”, kazala je Ćosović Hajdarević.

Zastupnica će pokrenuti pitanje podrške koalicionom partneru, već na sljedećoj sjednici Skupština KS.