Salko Zildžić poznatiji kao bosanski agent 007 trenutno se nalazi u pritvoru nakon što je sa vatrenim oružjem pokušao prijeći granicu sa Srbijom. Gospodin Zildžić je prema zadnjim informacijama priznao krivicu i očekuje ga kućni pritvor. Kako ne bi izostajao sa sjednica Parlamenta FBiH u kojem je zastupnik gospodin Zildžić poslao je zvanični zahtjeva da se sjednice održavaju online.

“Uradio sam jedan zaista amaterki potez zbog kojeg mi se sada smije cijeli region. Pored oružja i legitimacija OSA-e je podigla ogromnu prašinu. Vidio sam da nemam gdje i da mogu zaglaviti zatvora ovdje u Srbiji pa sam odmah priznao krivicu i sada se nadam da će me pustiti u kućni pritvor i dozvoliti povratak u BiH. Sada mi je jedini problem kako mogu nastaviti obnašati svoju funkciju u Parlamentu FBiH. Kako bi mogao nastaviti časno i pošteno raditi svoj posao tražio sam da se sjednice od sada održavaju online i nadam se da će mi izaći u susret”, rekao je Zildžić Salko Zildžić, pritvoreni zastupnik Parlamenta FBiH.

Gospodin Zildžić se nada da će mu njegova stranka malo pomoći i pogurati ovaj njegov zahtjev za online sjednicama.

“Morao sam malo lobirati pomoću SDA koja od prvog dana ove agonije stoji iza mene. Oni su pokazali punu podršku pa sam ih zamolio i da malo poguraju ovaj moj zahtjev. O ostavci stvarno ne razmišljam jer nisam uradio nikakvo posebno krivični djelo i mislim da kada se vrijeme dobro rasporedi čak i u kućnom pritvoru mogu biti dosta produktivan na svom poslu”, dodao je Zildžić.