Popularna pjevačica Šakira će na narednom Mundijalu zabilježiti svoj čak četvrti nastup. Iz naše fudbalske reprezentacije su se odmah očitovali povodom ove statistike.

“Nemam vam šta dalje govoriti i sve sami vidite. Jedna pjevačica ima više nastupa na Mundijalu od naše reprezentacije i to je naša realnost. Mislim da je konačno vrijeme da naši navijači shvate gdje nam je mjesto i da nemaju velika očekivanja na utakmicama. Mi nismo dobra ekipa, samo smo imali trenutak slave kada smo se jednom plasirali i to je to, tako treba da posmatramo stvar i svima će nam biti bolje. Fanaticosi neće praviti incidente, situacija će biti smirenija i možda se u takvim uslovima počnu stvari pokretati na bolje”, istakao je Rajko Kopačka, pomoćni trener naše reprezentacije.

Određene struje u savezu čak razmišljaju o angažovanju popularne pjevačice u redove naše momčadi, jer ima toliko iskustvo na Mundijalu.

“Prva dobra stvar u svemu tome je što je žensko i što bi mnogi bili džentlmeni prema njoj u duelima, zato je treba staviti u špic napad. Druga stvar poznaje dinamiku takmičenja sa terena, više je puta na njega istrčala na Mundijalu nego Edin Džeko, tako da nam može biti dobar glas razuma na terenu. Ja pripadam toj struji koja misli da je potrebno Šakiru staviti u naše redove, ma koliko god da košta jer vrijedi. Konačno ćemo barem dobiti šansu da se takmičimo kao ljudi”; dodao je Kopačka.

Još uvijek nije poznat odgovor Šakire da li želi nastupati za dres Bosne i Hercegovine, iako joj je već obećan intervju kod Senada Hadžifejzovića, poklon od Jabučara, naslovnica Dnevnog Avaza, kalendar i ugovor sa Bingom za reklamiranje.