Centar Skenderija u Sarajevu kroz manifestacije 29. Međunarodnog sajma knjiga i 14. Bijenale knjige očekuje zaradu od gotovo sedam i po hiljada KM samo od prodaje sunčanica, kaiševa i “onih narukvica što likovi naprave od žice u tvoje ime”.

Ovo godišnju organizaciju sajma uz sam Centar Skenderija podržala je TKD Šahinpašić, a na Sajmu se očekuje čak 50 000 posjetilaca. Sajam okuplja izdavače, ali i posjetioce iz BiH i regije.

Amer Kapo, direktor KJP Skenderija izjasnio se danas pred reporterima Šatro info o škakljivoj temi očekivane zarade: “Znate kako, izvučemo mi nešto keša od ovih štandova, ali to ti jedva pokrije troškove grijanja ove zgrade. Pravi keš legne iz prodaje ovih ‘điđamiđa.’”

Prema projekcijama direktora i podacima o prošlim godinama, zarada na osnovu prodaje nakita, optičkih pomagala, odjeće i rukotvorina, iznosiće preko 7400KM.

“Možda zvuči čudno, ali ispostavlja se da naši posjetioci imaju istu šansu da kupe naočare ili popiju kafu, kao i da zaista kupe neku knjigu.” rekao je Kapo.