Vlada Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je humanitarni projekat pod nazivom “Fuhrer”, kako bi adekvatno zbrinuli sve migrante na svom tlu.

“Sve veći broj ilegalnih migranata u našoj zemlji može da prouzrokuje veliki problem ukoliko se njihovo kretanje ne kontroliše. Ni zid nije rješenje bez greške, migranti će uvijek naći način da uđu u zemlju i mi im to ne osporavamo. Evo ja javno pozivam sve migrante da dođu u SAD ako žele, jer smo mi sad implementirali metode kako efikasno zbrinuti ogromnu količinu migranata”, izjavio je Donald Trump.

Trump je pokrenuo humanitarni projekat kodnog naziva “Fuhrer”, kako bi efikasno riješio migrantsku krizu.

“Mi smo po starom i provjerenom Njemačkom modelu pokrenuli humanitarnu akciju u sklopu koje smo izgradili prihvatilišta za sve migrante. Potrebno je samo da se prijave na ulasku u SAD i policija će ih ugostiti direktno tamo. Kampovi su građeni po sistemu Aušvic-Sobibor, u ovisnosti koji migranti dolaze. Pri dolasku u kamp razdvajamo muškarce od žena i šaljemo u zasebne barake. Time njima činimo uslugu, jer zamislite problema kad ste migrant u nekoj zemlji, nemate ništa a žena vam zatrudni, toga neće biti. Druga stvar, razdvajamo djecu od odraslih i učimo ih da se osamostaljuju dok su mladi, to je svakako dobro za odgoj. Treća stvar, stare i nemoćne rješavamo problema tumbanja i deportovanja, neizvjesnosti i agonije, tako što njih šaljemo u tzv. ‘Sretne komore’, gdje im nariktamo onog gasa za kleberenje dok se ne uguše. Pa zar nije najveća nagrada umrijeti sretan i nasmijan? Migranti su stvarno prezadovoljni tretmanom, niko se do sada nije žalio”, dodao je Trump.

Trump je dodao da je kamp otvoren i za muslimane koji već imaju američke papire, ukoliko žele da izbjegnu plaćanje kredita, stres svakodnevnog kapitalističkog života, mogu dobrovoljno da se prijave i dođu u kamp trajno.