Vaučeri za ljetovanje Vlade FBiH obradovali su mnoge građane naše zemlje. Velika je potražnja za vaučerima iako još nisu objavljena ni sva ljetovališta u našoj zemlji na kojima će se oni moći iskoristiti. Vlada FBiH danas je u medije izašla sa informacijom da će se sa vaučerima moći podsjetiti i neka od velikog broja ilegalnih deponije u našoj zemlji.

“Jezera, vodopadi, rijeke sve je to super, ali BiH ima neku drugu vrstu turizma koje je popularnije od svega ovoga nabrojanog. Ilegalne deponije su sve češća pojava u našoj zemlji i mislim da mi to trebamo iskoristiti. Neke od deponije iako su skrivene od javnosti prava su umjetnička djela i šteta je da se ne vide uživo. Zbog toga smo mi odlučili u ove turističke vaučere koje dijelimo velikodušno uvrstiti i mogućnost posjete ilegalnoj deponiji otpada”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Mnogi građani su baš zbog obje prilike odlučili a apliciraju i tako dobiju svoj vaučer za posjetu nelegalnoj deponiji.

“Meni more ništa ne znači pogotovo more u Neumu. Obišao sam cijeli svijet, ali moramo priznati da se ova prilike ne smije propustiti. Ilegalne deponije su sve popularnije i mislim da je ovo prava prilika da se one posjete. Probat ću nekako uzeti više vaučera pa da ih mogu posjetiti što više. Mislim da je ovo prava prilika za procvat turizma u našoj zemlji koju moramo iskoristiti”, rekao je Ahmed Fuga, keramičar iz Njemačke porijeklom iz BiH.

Nakon ove vijati broj ilegalnih deponije u BiH porastao je za nevjerovatnih 300% kako bi se turizam u našoj zemlji što bolje razvijao.