Prema finalnim rezultatima predsjedničkih izbora u Rusiji koje je saopćila Centralna izborna komisija Rusije apsolutni pobjednik je Vladimir Putin kojem će ovo biti četvrti mandat na čelu Rusije. Putin je iznenadio sve svoje protivnike činjenicom da je sa samo 145% glasova “za” pobijedio na novim izborima za ruskog predsjednika.

“Bilo je guravo zaista, ali zaista. Ja sam očekivao bar 150% glasova za. Ne znam, nisam očekivao ovakav poraz. Mislim da je vrijeme da se zapitam šta i kako da radim ovdje sa ovim ljudima što nisu glasali za mene. Red je da odvojim žito od kukolja. Aktivno razmišljam o tome da ponovim ove izbore sve dok najmanje ne budem pobijedio sa 150% glasova” – izjavio je Putin ekskluzivno za naš portal.

Šefica Središnjeg izbornog povjerenstva Ela Pamfilova izjavila je da tokom glasanja nije bilo većih prekršaja da su registrovane samo “manje i lokalne pritužbe”.

Putina slijedi na listi kandidat Komunističke partije Pavel Grudinin koji je osvojio minus 356 posto glasova, dok je na trećem mjestu veteran Vladimir Žirinovski sa minus 765 glasova.

Nakon održanih izbora kandidate koji nisu Putin niko nije vidio.

Iz naše zemlje, situaciju je komentirao i Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

“Ovo je veliki dan za sve Srbe, kako u Republici Srpskoj tako i u cijelom svijetu. Želimo da čestitamo predsjedniku Putinu, ali i da izrazimo zabrinutost na ovako uskoj pobjedi. Zaista ne razumijemo kako je zapadnjačko ispiranje mozga uspjelo doći tako daleko kao što je Moskva. Zabrinut sam i nudim sve raspoložive resurse Srpske da pomognem ovom problemu koji imaju naša braća Rusi”, kazao je Dodik.