Globalno poznata rupa koja se pojavila na prostoru Velikog parka u Sarajevu predstavlja veliku turističku atrakciju i segment proširenja turističke ponude u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Predmetna rupa će naredne sedmice da krene u vrtić, te mnogobrojni građani planiraju darivanje rupe školskim priborom i mnogobrojnim potrepštinama neophodnim za sretan polazak u bosanskohercegovački obrazovni sistem.

“Naša beba mala, slatka na koju smo preponosni treba da napravi jedan tako veliki korak i da se upiše u prvu godinu svog formalnog obrazovanja. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko smo sretni i ponosni na to što ova rupa postoji u našoj općini koja je važnija od deset drugih općina. Pa nije slučajnost što su sile univerzuma spustile ovu rupu kod nas i što je mi možemo ovako gledati svaki dan. Neke zle i pakosne duše su željele da mi tu rupu zatrpamo, ali mi prosto nismo takvi ljudi. Ondje gdje se život rodi treba ga čuvati, maziti i paziti, takav je red i tako je oduvijek bilo u ovoj čaršiji. Svi ste stvarno pozvani da dođete i da se lijepo provedemo pred prvi dan vrtića ove naše drage rupe” – izjavio je na svečanoj konferenciji za štampu načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić.

Svi građani su pozvani da donesu školski pribor na veliko darivanje koje će biti napravljeno u sklopu manifestacije “Dani Općine Centar” koja će biti vanredno održana tokom mjeseca septembra.