Radio Televizija Republike Srpske raspisala je juče konkurs za javnu nabavku osam badnjaka za potrebe realizacije informativno-zabavnog programa u januaru. Prema informacijama iz konkursa, potrebna su dva velika badnjaka i jedan mali za Jutarnji program, dva velika i jedan mali za Srpsku danas, i dva ogromna badnjaka za studio u kome se emituje dnevnik.

Specifikacije malih i velikih badnjaka su određene konkurskom, i dostupne na zvaničnoj web stranici, dok ogromni badnjak mora da bude što veći. Kako je za Šatro.info rekao Draško Milinović, generalni direktor, RTRS-a, što ogromniji to bolji.

“Nakon razgovora sa uredništvom i scenografijom, odlučili smo da ponuđače tražimo preko konkursa, a ne po slobodnoj procjeni. Vjerujemo da se samo tako može pronaći, ali i finansirati najveći badnjak”, rekao je Milinović

On je dodao da je za ovu aktivnost novac ponudio i Kabinet Predsjednika Republike, ali pod uslovom da ogromni badnjak izbija sve do dopisništva Federalne i N1 – koji su u zgradi ATV-a.

Kako kaže Milinović, RTRS je odbio prijedlog i pomoć, jer taj čin smatra degutantnim.