Skupina slušatelja rock muzike danas se sastala u Velikom Parku u Sarajevu kako bi razgovarali o načinima privlačenja izvođača rock i metal muzike u Bosnu i Hercegovinu. Ponukani bosanskom koncertnom scenom, prepunom šunda i turbo folk muzike, rokeri su odlučili mijenjati situaciju i sami dovesti neka velika imena u BiH. Zaključili su kako je zadnji put kad su “dobra imena” dolazila u BiH bilo nakon rata, te da je prilika za iskorištavanje situacije u kojoj se sve češće “zvecka oružjem” trenutno savršena za jednu ozbiljnu marketinšku kampanju.

‘’Sad se sve češće priča o ponovnom ratu i mi to moramo iskoristiti. Pa sjetite se samo prije 20ak godina ko nam je sve dolazio. Bono, Bruce, svi su plakali za Sarajevom i dolazili da pomognu i sviraju. Mnogo je njih koji su rekli kako žele doći opet, mnogo je njih koji su rekli kako žele doći po prvi put, a sada ako bude rat, bit će to win-win situacija.” kaže roker.

Drugi roker dodaje da je rat najbolje vrijeme za umjetnost: ‘’Pa imali smo takvu underground scenu u ratu da je to neviđeno. Bukvalno, svi su bili pod zemljom i u podrumima, ali i u prenesenom značenju, koncerti, svirke, bendovi, rokanja. Nije se moglo toliko ni brijati i šišati, niti je kome bilo do toga, pa su svi izgledali ko metalci. Ma divota.’’

Rokeri planiraju ubrzati proces do rata i izađi na ulicu sa nacionalističim parolama kako bi što prije i drugi uzeli puške. Spominje se i neki srpski svat, ali to nam nisu htjeli elaborairati dalje.