Nova školska godina je pred vratima. Đaci bi se u školske klupe trebali vratiti u petak prvog septembra, a roditelji su nekoliko dana prije početka školske godine školama poslali zahvalnice.

“Jedva smo čekali da škola počne i da ovaj naš mali malo izađe iz kuće. Otkako je počeo raspust on nije izašao na svjež zrak. Mislili smo da će se družiti sa prijateljima i da će izlaziti napolje, a on samo igra igrica i govori da se i tako druže. Mislim da to nije normalno toliko, ali dobro. Sada kad počne škola ima će još neku obavezu osim tog famoznog Fortnite-a kojeg je igrao po cijeli dan. Kada smo mi bili njegovih godina nije nas čovjek mogao uvesti u kuću, a mi ovog našeg hairliju ne može iz sobe istjerati. Došli smo na rub živaca sa njim i baš nam je drago što škola počinje”, rekli su za naš portal roditelji jednog osnovca.

Roditelji su školama poslali zahvalnice za početak školske godine uz zahtjev da se ljetni raspust od sljedeće godine ukine.

“Poslali smo svim školama zahvalnice što počinje školska godina i to će ova naša djeca konačno raditi nešto korisno. Barem malo da izađu iz kuće odmah je bolje. Također, poslali smo zahtjev školama da se ako ikako može ljetni raspust skroz ukine od naredne godine jer mi kako roditelji ovo više ne možemo izdržati. Što je previše, previše je, ako ga ne mogu skroz ukinuti neka ga onda smanje na jednu ili dvije sedmice maksimalno” poručili su iz vijeća roditelja Kantona Sarajevo.