Bizaran slučaj dogodio se jučer u porodici Memić iz Bašigovaca, kada je policiji prijavljeno remećenje javnog reda i mira. Navodno je incident u porodici izbio kada je kćerka roditeljima objavila vijest da se udaje.

“Mi smo se zatekli prvi na licu mjesta, nakon što smo dobili poziv o eventualnom nasilju u porodici. Kada smo došli na lice mjesta, vidno uznemireni otac nam je otvorio vrata. Zamolili smo ga da izađe ispred porodične kuće i sve nam objasni, a on je rado pristao. Kaže da je incident nastao nakon što je njegova kćerka saopštila da će se udati. Nama je bilo čudno zašto je tako reagovao, umjesto da bude sretan zbog toga, ali kada nam je objasnio sve nam je bilo jasno”, kaže Resul Marica, policajac koji je bio na licu mjesta.

Otac je fizički pokušao napasti kćerku nakon što im je saopštila tu vijest, ali na svu sreću majka je reagovala na vrijeme.

“Ona kada je meni rekla da se udaje, ja sam odmah pitao koji si mjesec. Kada je rekla da nije trudna i da se udaje iz ljubavi, prvo sam se nasmijao jer sam mislio da me zajebava. Ponovo sam je pitao i odgovorila mi je da nije trudna. Ja ovako malo popijem kao i danas, pa mi živci popuste inače ja ne bi ovako reagovao. Krenuo sam da je zveknem rukom, srećom njena mater se poturila sam nju složio preko usta. Elem u tom trenutku dođe policija i sve se smirilo. Ali ja i dalje ne vjerujem da se udaje onako, čuj iz ljubavi”, navodi otac/babo Zejnil.

Nakon uviđaja, policija je napravila zapisnik, smirila situaciju u kući i vratila se svojim redovnim dužnostima. Na svu sreću, ponovni poziv u pomoć sa ove adrese nije stigao.