Na stotine roditelja širom Kantona Sarajevo je potpisalo peticiju, kako bi se njihovoj djeci u osnovnim školama omogućila adekvatna suplementacija u školskoj menzi.

“Moj mali Samir ide u teretanu od četvrtog osnovne i dobro mu ide. Ali on jadan se stalno želi da mu opada masa jer u menzi ne može kupiti mega masu, protein ili barem neku zamjenu. Ja ne znam kakve su te škole dana,s ali to nema smisla. On opadne čim nekoliko dana ne popije suplementaciju. Ide direktno iz škole na trening i nema kad da svrati do kuće po hapice. Ako se ovo ne usvoji, ja neću imati druge opcije nego da ga ispišem iz škole. Realno, izgled mu je najbitniji, za ostalo ćemo lako”, riječi su Rizvana Bendžličića, zabrinutog oca bildera.

Za djecu zahtijevaju da im omoguće Whey protein, mega masu i efedrin, te da je to minimum koji im je potreban.

“Ne tražimo mnogo, samo osnovne suplementacije koje su im potrebne za trening. Ne može moj Samir nakon šest časova otići u teretanu i dići 90 kila bez nečega da ga pogura. Pa nije titan. Djeci će nam udariti na zdravlje ako ovo ne uvedu, situacija je opasna. Treba da ih prekine srce ili da dižu po 30 kila i da im se svi smiju. Molim vas, ovo je krajnje ozbiljna stvar i treba da se riješi što prije”, dodao je Rizvan.

Djeci također treba omogućiti shakere u koje će miješati hapice, te neograničen izlazak s časova u WC, obzirom da će češće urinirati.