BH Telecom je investirao oko pola miliona maraka, kako bi napravio revoluciju u telekomunikacijskim uslugama, te povezao sa svijetom zabačene krajeve koji su uvijek bili na rubu civilizacije. Mobilni uređaji će od sada imati pristup mreži i u krajevima u kojima je to do sada bila naučna fantastika.

“Ponosni smo zaista što smo učinili nešto ravno slijetanju čovjeka na Mjesec ili prvom letu u svemir. Mnogi su sumnjali u naše namjere, ali mi smo na kraju uspjeli da istrajemo i dokažemo zašto smo najbolja mreža u ovom dijelu Evrope. Signal će od sada biti dostupan i na području Bjelašnice, te će spojiti sa svijetom sve zabačene i izolovane krajeve, poput onog kod ski lifta ili Bijelih voda. Novi softver koji smo instalirali ima jačinu kao deset prethodnih, te će zasigurno ojačati naše usluge i pružiti građanima novu dimenziju uživanja”, rekla je Šejla Ruter, šefica press službe BH Telecoma.

Pored ove zone, biće pokrivene još neke od ključnih, koje do sada nisu imale dobar prijem signala. Stručnjaci tvrde da je to zbog različitih faktora.

“Do kraja februara ove godine, omogućit ćemo pristup mreži svim stanovnicima ugroženih područja koji su poprilično daleko zabačeni, te nemaju dobar prijem. Prije svega mislim na ulicu Kralja Tvrtka na Marijin dvoru, gdje signal gotovo da nije dopirao. Razlog tome su debeli zidovi zgrada i vjetar koji puše s jugoistoka. Zatim ćemo sanirati 3G mrežu u ulici Ferhadija, Zmaja od Bosne i Obali Kulina bana. To su nam bile kritične tačke, ali ćemo i tome stati u kraj. Ovo su područja koja su daleko od očiju civilizacije, i jako rijetko ko prolazi tuda. Od sada će imati mogućnost koristiti mobilne usluge, te ukoliko ne daj Bože bude trebalo, moći nazvati nekoga na telefon”, dodaje gospođa Ruter.

BH Telecom će također sve svoje korisnike počastiti sa po 25 megabajta interneta, kako bi im ukazali zahvalnost što koriste njihove usluge.