Sarajevo Film Festival svake godina pored filma donosi brojne sadržaje, kako za građane tako i za brojne posjetitelje grada. Svi pokušavaju da na neki način učestvuju u samoj magiji koja se zove SFF. Tako je ove godine novitet Jägermeister tramvaj, koji će da kruži po gradu i u neku ruku omogućiti pokretni party. Međutim, iz Grasa su poručili da, iako je festival, neće tolerisati malograđansko ponašanje.

“Mi smo njima ustupili tramvaj, jer je to jedna ozbiljna kompanija i mi želimo da im izađemo u susret. Međutim, morat ćemo da izvršavamo svoju dužnost i da održavamo red i mir u javnom prevozu. Umjesto karata koje ovaj put nećemo naplaćivati, naše dežurne ekipe revizora će raditi alko test putnika. Lokacije i satnice kada će ući u tramvaj su tajne, a svi koji prekorače 0.05 promila alkohola u krvi, biće im uručena novčana kazna. Mi razumijemo da je festival i omladinu i provod i sve, al neki red se mora znati”, rekao je Šefket Remiza, šef bezbjednosti kompanije GRAS.

Ovu akciju je podržao MUP Kantona Sarajevo, koji je nesebično donirao pumpice za alko test.

“Hvala policijskoj upravi Marijin Dvor što su nam zaista velikodušno donirali nekoliko pumpica za testiranje. Pored toga hvala puno Hitnoj pomoći, koja je obezbijedila vozilo za hitan transport za ispumpavanje unesrećenih, te Sarajevskoj pivari, koja će obezbijedila nekoliko kartona vode ‘Lejla’ za umivanje na licu mjesta”, dodao je Remiza.