Večeras počinje pravi spektakl za sve ljubitelje fudbala. Evropsko prvenstvo starta utakmicom domaćina Njemačke protiv uvijeke neugodne Škotske. Naša reprezentacija još jednom nije uspjela izboriti plasman na završni turnir. Međutim, pojedini igrači su ekskluzivno za naš portal otkrili gdje će gledati Evropsko prvenstvo.

“Evropsko prvenstvo je jako veliki događaj u svijetu fudbala. Mnogima je bila želje zaigrati na ovom prvenstvu, ali ni ove godine nismo uspjeli. Mislim da je to velika šteta, ali kada već ne možemo igrati onda barem možemo gledati. Ja ću lično sve utakmice gledati na TV kod kuće. Na nekoliko ovih boljih utakmica ću pozvati svoje prijatelje, ali ostalo ću gledati sam kako bi analizirao stil igre. Nadam se da ćemo se plasirati na naredno Evropsko prvenstvo, ali po trenutnim igrama to će biti jako teško”, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

Selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje, Sergej Barbarez također je najavio da će gledati svaku utakmicu sa ovog Evropskog prvenstva.

“Ja sam selektor i mislim da mi je to nekako u opisu posla. Gledat ću kako igraju ove najbolje reprezentacije i prepisivati taktike i stil igre. Ipak oni igraju ne Euru, a mi ne i to treba poštovati. Sve ću utakmice gledati, a to ću zamoliti da urade i svi igrači i članovi stručnog štaba kako bi se što bolje pripremili za Liku nacija koju igramo protiv dosta jakih reprezentacija. Ove godine samo gledamo prvenstvo, a za četiri godine ko zna šta se sve može desiti”, poručio je Sergej Barbarez, selektor fudbalske reprezentacije BiH.