Svjetsko prvenstvo u fudbalu jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u svijetu. Ovogodišnje prvenstvo će se održati u Katara, a naša reprezentacija na veliku žalost svih ljubitelja fudbala u BiH nije uspjela izboriti plasman. Međutim, reprezentativni kako bi pokazali zajedništvo odlučili su organizovati zajedničko gledanje utakmica sa prvenstva.

“Trudili smo se, ali nažalost nije išlo. Igrali smo dobro i trudili se da izborimo plasman i da uveselimo ljubitelj fudbala u BiH, ali desila se viša sila i mi nećemo nastupiti u Kataru. Međutim, kako smo mi svi dobri prijatelji odlučili smo zajedno da gledamo utakmice sa ovog prvenstva. Jednom ćemo gledati kod mene, jednom kod Pjanića i tako se dogovarati kad kome odgovara. Sva sreća pa je BHT osigurao prijenos da ne moramo tražiti tamo neke ilegalne alternative za gledanje utakmica. Nadam se da će utakmice biti uzbudljive i da ćemo uživati”, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

Selektor naše reprezentacije nije krio svoje oduševljenje ovim potezom reprezentativaca.

“Bili smo razočarani kada smo shvatili da nećemo ne Svjetsko prvenstvo, ali kako što vidite momci su iz toga izašli uzdignute glave. Ispred nas su nove kvalifikacije ovaj put za Evropsko prvenstvo i ovo zajedničko gledanje utakmica će svakako pomoći našim momcima. Mislim da je ovo odlična ideja i da će se njeni rezultati vidjeti na trenu kada sljedeći put budemo igrali. Težak je posao ispred nas i treba nam vremena, ali evo ja ovom prilikom ekskluzivno mogu najaviti da će reprezentacije BiH igrati na Svjetskom prvenstvu 2038. godine ako ja budem selektor do tada”, rekao je Ivajlo Petev, selektor fudbalske reprezentacije BiH.