Naša reprezentacija u fudbalu ove sezone je odigrala do sada neviđeno lošu sezonu, a trijumf tog debakla su dva vezana poraza protiv Luksemburga, a pogotovo u posljednjoj utakmici gdje smo izgubili 4:1. Zbog katastrofalne igre, jedan poduzetnik iz Sarajeva je odlučio da ponudi reprezentaciji zamjenski posao.

“Ono kako oni igraju na terenu je bolje da ne igraju. Samo nam sramote državnu zastavu i kaljaju svaki mali pomak koji smo postigli u fudbalu. Zato im savjetujem da se batale ćorava posla dok je vakta, jer očigledno za ganjanje lopte nisu, i da se na vrijeme preorijentišu u nešto od čega će barem imati koristi. Ja im javno nudim šansu za posao gdje mogu napraviti neki progres, a ne da ovako tapkaju u mjestu ili dublje tonu”, rekao je privatnik Sejo Brajlović.

Vlasnik najpopularnijeg restorana u državi također ima ogromno imanje na kojem uzgaja sve što mu je potrebno za usluge restorana, a našim reprezentativcima je ponudio odličan posao.

“Moji konobari serviraju jako puno krompira uz svaku porciju hrane i nama vazda fali ljudi na okopavanju krompira. Obzirom da već posjeduju kopačke, lakše će se kretati preko grbavog terena i mislim da mogu okopati jako puno krompira za kratak vremenski rok. Ja im nudim dobru platu, smještaj i hranu tokom sezone uzgoja krompira, barem će njihovim radom nahraniti neka gladna usta, a ovako ništa ne postižu”, dodao je Brajlović.

Iako naglašava da im plate neće biti ni blizu onih koje dobijaju kao fudbaleri, Brajlović im ovom prilikom nudi bijeg u anonimnost, siguran posao, miran život koji je daleko od očiju javnosti i masovnih kritika.