Jučer je u Parizu održan ždrijeb grupne faze novog izdanja Lige nacije. Naša reprezentacija se našla u A diviziji zahvaljujući zaostavštini Ivajla Peteva Reprezentacija BiH u grupi će igrati sa Nizozemskom, Mađarskom, Njemačkom. Nogometni savez BiH procijenio je da su ovo prejaki protivnici za naše momke i dobrovoljno se prijavili za nastup u D diviziji.

“Ja stvarno ne znam kako smo mi poslije onakvih kvalifikacija imali obraza otići tamo i biti u A diviziji. Znam da ta dva takmičenja nemaju nikakve veze, ali svejedno. Loše igramo i smatram da nemamo šta tražiti u diviziji gdje se nalaze jedna Francuske, Španije i sve ostale najjače selekcije Evrope. Stvarno mislim da nemamo tu šta da tražimo i zbog toga sam dobrovoljno prijavio reprezentaciju BiH za nastup u D diviziji u kojoj imamo koliko tolike šanse za neki bod”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik nogometnog saveza BiH.

Selektor naše reprezentacije Savo Milošević također je podržao ideju da reprezentacija BiH nastupi u D diviziji.

“Momci se trude i tu im se nema šta reći, ali sve je to dosta slabo. Mislim da nemamo neke šanse da igramo protiv reprezentacija u A diviziji i da ćemo tamo samo služiti za nabijanje gol razlike. Međutim, puno veće šanse imamo u D diviziji jer se tamo nalaze reprezentacije koje su u nekom rangu sa nama. Također, u D diviziji nemamo pritisak ispadanja i to je veliki plus. Nadam se da će UEFA udovoljiti našem zahtjevu i da ćemo osvajanjem D divizije Lige nacije vratiti osmijeh na lice našim navijačima”, rekao je Savo Milošević, selektor nogometne reprezentacije BiH.