Nakon katastrofalnog poraza naše reprezentacije protiv Portugala, pale su sve maske i visoka očekivanja da ćemo ikada postati veliko ime u svijetu fudbala. Onaj koji nas je u jednu ruku oblikovao na samom početku po pitanju podizanja morala i hvalospjeva je odlučio da nam da novi, adekvatni naziv.

“Sjećam se te utakmice kada sam našu reprezentaciju tokom prijenosa nazvao Zmajevima, i to je odmah ušlo među narod. To je bila era kada je nekolicina nas, na čelu sa tadašnjim trenerom Ćirom Blaževićem pravila stvari koje su nas odvele u historiju. To su sada davno prošla vremena i svjestan sam da trebamo biti realni, ne trebamo se zanositi nečim što više nismo i samo trebamo sebe staviti na mjesto koje smo zaslužili”, rekao je Marjan Mijajlović, čovjek koji nam je dao naziv Zmajevi.

Shodno trenutnoj igri, Mijajlović je odlučio da nam da novi naziv, koji je također već odmah prihvaćen od strane navijača, jer razumiju o čemu se radi.

“Smatram da se od sada trebamo zvati Pokemoni, jer realno bolji naziv od toga nam ne priliči. Umjesto da se borimo vatreno na terenu kao zmajevi, mi trčkaramo okolo i neprijateljski igrači nas hvataju kao pokemone. Nemamo nikakvu funkciju na terenu i zaista se ponašamo kao mlada, nedužna bića koja možete uhvatiti u poke loptu”, dodao je Mijajlović.

Navijači su već počeli raditi na novim koreografijama i učenju glavne teme iz pjesme Pokemoni, kako bi bodrili svoje male nevine dušice na narednim utakmicama, kada ih protivnički igrači budu hvatali kao pokemone.