Da kvalitet mora da prati potrebe tržišta i kupaca ,potvrđuje činjenica i rent-a-car agencija u Kantonu Sarajevo, koje su odlučile proširiti ponudu za sve svoje kupce.

“Naše agencije imaju u ponudi sve što je potrebno građanima i stranim gostima dok borave u Kantonu Sarajevo. Od putničkih automobile, preko terenaca pa sve do motora, sve ono što bi moglo zadovoljiti njihove potrebe. Obzirom da se te potrebe vremenom mijenjanju, logično je da i mi pratimo te potrebe sa ponudom. Period jeseni u Kantonu Sarajevo je većinom obilježen manjim ili većim poplavama, zbog čega smo odlučili proširiti svoju ponudu od ove sezone”, ističe Ibrahim Lamela, vlasnik rent-a-car salona “Ma ide”.

Od ove godine je uvedena mogućnost iznajmljivanja čamaca u gotovo svim rent-a-car agencijama koje su registrovane u Kantonu Sarajevo, kako ne bi pravili neprirodnu konkurenciju na tržištu.

“Mogu reći da je gotovo 99% agencija uvelo nove usluge, i da ćemo svi pošteno parirati jedni drugima na tržištu. Ovih nekoliko što nije to je njihov problem, mi smo im dali priliku. Dakle u jesenjem periodu će građani ali i gosti, imati priliku da rentaju male Tomos čamce, drvene čamce, brodice, a za one malo dubljeg džepa smo obezbijedili i jahte. Naravno kako bi funkcionirao javni saobraćaj, svim javnim prijevoznicima putnika smo stavili na raspolaganje i trajekte”, dodao je Lamela.

Građani za potrebe rentanja čamaca i brodica po Kantonu Sarajevo, neće morati posjedovati nautičke dozvole jer bare i potoci koji se formiraju nakon obilnih kiša ne poznaju zakonsku regulativu ove vrste.