Na lokalnoj televiziji pojavila se reklama za ženske brijače koja prikazuje brijanje ženske noge sa dlakama. Ovo je izazvalo pometnju u svim telefonskim i digitalnim signalima u zemlji te su ljutiti građani i građanke urgirali da se reklama izbaci iz TV šeme.

“Ovo je skandalozno, ja neću da moj sin to gleda, to su privatne stvari koje trebaju ostati privatne u kupaonici svake žene, pobogu pa ja svoje brijače sakrivam, da prostite, ne mogu da vjerujem kakav je ovo razvrat društva i moralnih vrijednosti”, navela je Nermana Konzerva, vlasnica jednog kozmetičkog salona u Žepču.

“Odmah sam zvao da vidim je li neka greška. Skandalozno je da se takve neistine daju na našim televizijama, i to u u udarno vrijeme, kad idu sapunice. Kad su mi rekli da nije greška, rekao sam da ću ih tužiti za klevetu. Ženske dlakave noge, ko je to još pa vidio!” naveo je Sead Muf, dispečer u jednoj ambalažnoj fabrici.

“Ja bgm nisam nikog zvala nego sam lijepo otišla kod prije na sijelo taman kad je bila ta reklama. Presmiješno nam bilo. Treba to. Žao mi što su cenzurisali” – Munevera Normala, nezaposlena stanovnica malog rudarskog mjesta u BIH, ponosno je izjavila u kameru.

Žaklina Emitić, direktorica reklamnog programa te lokalne televizije, također je dala izjavu:

“Iskreno, nisam ni primjetila da ima dlaka na toj reklami. Valjda mi bilo normalno, šta li. Uglavnom priznajem grešku iskreno i sve sam učinila da se reklama odmah povuče. To smo i uradili i upravo tu zamijenili sa mnogo popularnijom reklamom u kojoj žena top-model baca svilenu maramu preko svojih sjajnih nogu u offu dok većinu slike zauzimaju neotpakovani brijači.

Ista kompanija koja je autor ove reklame također ima upitne reklame za uloške, tampone, žensko reproduktivno zdravlje, besplatne mamografije i odgoj tinejdžerica. Televizija se nada da se nijedna od tih reklama neće moći prikazivati u BIH.

“Jednostavno ćemo ih tiho protjerati sa ovih prostora” – dodala je gospođa Emitić.