Udruženje Psihologa Falus objavilo je zaključke istraživanja “Životni savjeti i kako ih koristiti i u kojoj situaciji” gdje navode da je najbolji savjet koji možete dati u situacijama kada se od vas očekuje da budete savjetnik “Nemoj se nervirati”.

Kako iz Udruženja navode, nakon opsežnog testiranja i anketiranja na hiljade ljudi, došli su do zaključka da istima najviše odgovara kada im se kao životni savjet ponudi ova floskula.

“Nemoj se nervirati je rečenica koja najbolje pomaže kad imate sve vrste problema počevši od novčanih preko zdravstvenih pa sve do ljubavnih. Kada kažete osobi da se ne nervira, naučno je dokazano da se nivo stresa kod te osobe smanji na minimum i da onda za nekoliko minuta dođe do rješenja svog glavnog problema” izjavila je Anja Šupljator iz Udruženja.

Kako Šatro saznaje, postoji veliki broj građana BiH koji se protive ovoj tvrdnji i smatraju da ona jednostavno nije istinita, Amir za naš portal kaže:“ Joj kad mi neko kaže da se ne nerviram najradije bih uzeo sto i zveknuo ga preko leđa njime. Kako si ti meni svega ti pomogao? Eto kako? Jah sad si mi ti nešto novo rekao i ja sam se prestao nervirati oko toga što mi je šef idiot, što me žena vara i što mi cuko piški po kauču kući. Naredni koji mi kaže da se ne nerviram će da leti dže ne treba.”